S ponosom predstavljamo BSI 2022, uradni khukuri, dodeljen vojakom za obdobje 2022–23 (do februarja 2023). Prepoznavanje Gurkhe, bodisi kot običajnega človeka ali mogočnega vojaka, je nepopolno brez khukurija. Ta izjemna povezanost med obema je močna in včasih čustvena, sega v zgodovino ter ustvarja nacionalni ponos in nepremagljive posledice. Khukuri je bil v rokah Gurk od trenutka, ko so Britanci prvič odkrili te izjemne ljudi iz Gorkhe, in ta tradicija se nadaljuje še danes. Od več tisoč prijav za leto 2022–2023 je bilo le 218 novih izbranih moških. Parada potrjevanja, znana tudi kot “Kasam khane,” je potekala februarja 2022 v BGP (britanski Gurkhas Pokhara). Novi rekruti so že odleteli v Catterick v Združenem kraljestvu, kjer bodo prestali zahtevni 39–40 tedenski tečaj usposabljanja, preden prejmejo naziv strelcev. Po tem bodo vojake razporedili v različne polke Brigade Gurkhas glede na njihove dosežke, sposobnosti in interese.
BSI 2022 Khukuri: Vsak vojak prejme BSI 2022 khukuri približno po treh mesecih usposabljanja. Khukuri bo ostal v njegovi lasti skozi vojaško kariero, simbol vere in ponosa.
Delno polirano rezilo, ročaj in običajna ovojnica v tradicionalnem slogu. Nepolirano za trdo uporabo, idealno za usposabljanje, vaje in džungelske razmere.
Od 80. let dalje so izdajali iste khukurije s podobnim slogom, profili in postopkom izdelave, kljub manjšim spremembam, saj so vsi noži ročno izdelani in dobavljeni s strani različnih izdelovalcev in pogodbenikov na različnih mestih. KHHI sledi enakemu profilu in smernicam BGN za izdelavo uradnih servisnih modelov. V kompletu nož, nožnica, Karda in Chakmak.